dimarts, 8 de febrer del 2011

Seguiment d'un mes de programa

En el supòsit que I-JOVE fos un informatiu real que s’emet un cop per setmana, hem fet una mostra de quines notícies apareixerien a l’informatiu durant el mes de desembre. Amb això volem mostrar quins són els temes que considerem que s’haurien de tractar a l’informatiu i la voluntat de fer el seguiment de les notícies rellevants per tal que els nostres espectadors perdin el fil, com sol passar als telenotícies quotidians.
1. Telenotícies del dimarts 7 de desembre de 2010
Tot i que el nostre informatiu té lloc cada dilluns al vespre, la informació de la setmana del 29 de desembre al 5 de desembre s’emetria dimarts 7 de desembre perquè el dia 6 és festiu.
Així, les notícies a tractar serien:
Política
Desprès de la victòria de Mas a les eleccions catalanes, aquest ha de començar a preparar el terreny de cara al debat d’investidura. La informació consistiria a explicar els espectadors la dinàmica que estan seguint aquestes reunions amb els diferents líders dels partits amb un escó al Parlament català.
Societat
Vaga de controladors aeris. Els controladors aeris realitzen una vaga encoberta i no cobreixen els serveis mínims, causant greus problemes.
Cultura
Lady Gaga en concert a Barcelona. Crònica del concert de l’artista internacional del moment a la capital catalana.
Fira de l’avet d’Espinelves. Per cada pont de desembre Espinelves celebra la seva tradicional fira de l’avet on, a banda de trobar avets de tots tipus, també és pot trobar tot tipus de material decoratiu per les festes del Nadal, tot artesanal.
Esports
El Barça aconsegueix guanyar al Madrid per una golejada de 5. Al telenotícies anterior vam realitzar un previ sobre el Barça-Madrid. Així, mostraríem als nostres espectadors les jugades més importants del partit i declaracions posteriors d’ambdós entrenadors.
L’Espanyol s’alça com a campió de la Copa Catalunya. L’Espanyol aconsegueix la victòria en els seus dos partits en el triangular contra el FC Barcelona i l’Hospitalet i aconsegueix la seva cinquena Copa Catalunya.

Reportatge
En motiu de la celebració del Dia Internacional Contra la Sida, el reportatge del programa el dedicarem a apropar aquesta temàtica als espectadors i donar-la a conèixer de més a prop, fent especial relleu en la prevenció de la malaltia.

2. Telenotícies del dilluns 13 de desembre de 2010
Política
El govern declara l’estat d’alarma per posar fi a la vaga incontrolada dels controladors aeris. Degut als problemes en el trànsit aeri a conseqüència de la vaga de controladors aeris, el govern espanyol ha decretat l’estat d’alarma. Explicarem als nostres espectadors què és l’estat d’alarma i els posarem en situació sobre la polèmica del pont de la constitució.
Societat
Desmantellament d’un gran xarxa de dopatge en el món de l’atletisme. El caso ‘galgo’ implica a la famosa atleta i campiona Marta Domínguez.
Cultura
Mercat Medieval de Vic. Pel pont del desembre, la ciutat de Vic retrocedeix en el temps per celebrar el seu ja tradicional Mercat Medieval, al qual assisteixen persones d’arreu del territori català.
Premis 40 principals. Crònica sobre l’acte de lliurament dels premis i tot sobre quins van ser els guanyadors d’una de les emissores de referència a nivell espanyol.
Esports
El tenista Carles Moyà fa un adéu definitiu al tenis. El tenista mallorquí posa punt i final a la seva carrera professional desprès de perdre davant David Ferrer en el Masters Nacional.
Sorteig d’octaus de final de la Lliga de Campions. Breu resum dels emparellaments finals dels equips espanyols que es troben a la competició.
Reportatge.
Esports de Muntanya. En motiu que el dia 11 es celebra el dia Internacional de la Muntanya, l’I-JOVE emetrà un reportatge amb les diferents activitats que, ara per ara, es poden desenvolupar en aquest espai.
3. Telenotícies del dilluns 20 de desembre de 2010
Política
Jubilació als 67 sí o sí. El Govern afirma que de no aconseguir convèncer les altres forces polítiques per tirar endavant les reformes de les pensions, aquesta serà portada com a decret.
Societat
Seguiment de l’operació ‘galgo’. L’operació ‘galgo’ continua i nosaltres informem sobre les darreres novetats en el cas.
Cultura
Mor el cantant de flamenc Enrique Morente. Mor el ‘cantaor’ granadí als 67 anys desprès d’una intervenció mèdica.
La música en català més enllà. El grup valencià, Obrint Pas, es troba de gira pel Japó assolint un gran èxit entre els locals. D’aquesta manera, molts grups de música triomfen més enllà de les fronteres del territori.
Esports
Bonic homenatge de l’afició espanyolista a Andrés Iniesta en el derbi català. Tot i la rivalitat entre els dos clubs, els Cornellà-El Prat va homenatjar el jugador culé, Andrés Iniesta, per la seva dedicatòria al difunt jugador de l’Espanyol, Dani Jarque, en el gol que va donar el títol mundialista a la selecció espanyola.
Reportatge
Dia Internacional de l’Emigrant. Reportatge sobre la emigració a Catalunya en l’actualitat.
4. Telenotícies del dilluns 27 de desembre de 2010
Aquest serà un programa una mica especial i que sortirà de la dinàmica dels anteriors ja que serà el que tanca el 2010.
Resum del primer mes de programa. Per acomiadar l’any i celebrar el primer mes del programa, l’equip de I-JOVE elaborarà un resum dels moments claus del primer mes del programa.
Reportatge 1.
Cap d’any. Tots sabem quina és la tradició per celebrar el cap d’any a Catalunya i a Espanya però, com ho celebren a la resta del món? Aquest serà el motiu del darrer reportatge de l’any.
Reportatge 2.
Reis macs. Reportatge sobre els regals més demanats, més sorprenents i les millors ofertes per ajudar als nostres espectadors amb la dura tasca de trobar el regal ideal per a cada persona. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada