dimarts, 8 de febrer del 2011

Fase 3 i la seva respectiva correcció

Muy bien, parece que hay ejemplos muy puntuales de lo que quieren hacer. Este viernes 26 hay que empezar a hacer la escaleta, secciones, presentadores, horario, duración para prever cuándo empezarán a grabar y producir.
                   

1.    Precedentes o modelos que puedan servir de referencia

L'Info K és un informatiu infantil i juvenil que s'emet en directe, de dilluns a divendres a les 19.30h pel Super3, el canal infantil de Televisió de Catalunya.

Duració. L'Info K, depenent del dia i de l'actualitat, té una durada d'entre 11 i 13 minuts. Però mai més de 15. La necessitat d'emetre un informatiu infantil a Catalunya és força òbvia: si la informació és un dret de les persones, algú ha d'informar els nens i joves, això sí, amb un llenguatge entenedor i amb una curosa tria de les imatges.

Podriem englobar les notícies que apareixen a l'Info K en tres grans blocs:
1.       Què passa al món?
Són totes aquelles informacions que apareixen en qualsevol altre informatiu, ja sigui de televisió o de ràdio, i també als diaris. Però, evidentment, traduïdes a un llenguatge que el nostre públic sigui capaç d'entendre. Això vol dir no donar res per suposat.
2.      Què passa al món dels nens?
En aquest apartat hi trobem totes aquelles notícies que afecten directament els nens. Per exemple, una nova llei d'ensenyament, una nova normativa per circular amb bicicleta, si estudien en barracons, etc. O aquelles activitats i espectacles que estan pensats especialment per a ells.
3.      Què fan?
L'Info K també es fa ressò d'activitats i esdeveniments que protagonitzen els nens. Per exemple, recollida de diners a l'escola per una causa solidària, etc.

En l'elaboració de l'escaleta diària, és a dir, del guió de les notícies que s'explicaran en l'informatiu, es té molt en compte que hi apareguin temes que reflecteixin la diversitat del món. Sense explicar-ho clarament, es procura reforçar valors com la tolerància, la pau, el restecte a la vida, la interculturalitat, el valor del diàleg, etc.

Seccions.
A diferència dels informatius "dels grans", l'Info K no té una estructura tan marcada, és a dir, notícies de política, internacional, societat, esports, cultura, temps... Els temes van apareixent a l'escaleta en funció de l'actualitat, l'interès que pot tenir en la nostra audiència o quin valor afegit li podem donar a la notícia.

Això vol dir que ens podem permetre la llibertat de fer un tema d'esports quan realment ha passat una cosa important, per exemple, la Gramenet ha eliminat el Barça de la Copa del Rei de futbol, i no ens sentim obligats a fer cada dia els entrenaments o resums de tots els partits que es juguen.

L'Info K és un informatiu que explica les notícies d'actualitat. Per això la nostra premissa principal és la rapidesa i la immediatesa. És a dir, explicar la notícia quan passa.
Sempre que podem i el temps ens ho permet, personalitzem la notícia en una escola, amb les declaracions d'un grup de nens o amb un especialista en el tema. És molt important per nosaltres que els nens i nenes hi puguin dir la seva sobre el què passa al món.

Ara per ara, a l'"Info K" només hi ha quatre seccions fixes:


Els Clips.
Són tres notícies curtes, d'uns 30 segons cada un. Expliquen tradicions, curiositats, esports, històries d'animals o històries sorprenents, tant de Catalunya com de la resta del món.

El llibre.
Cada dimecres parlem d'un llibre o una col·lecció.
El temps.
En trenta o quaranta segons fem la previsió del temps per a l'endemà, tant de Catalunya com del País Valencià i les illes Balears.
La Contra.
És el nom que donem al vídeo que tanca cada dia el programa. És un video musical amb imatges de qualsevol tipus. Ja posen ser esports, festes tradiconals, videoclips, trailers de cinema...


Informatiu infantil/ juvenil virtual sud-americà, és a dir, no està presentat per persones sinó mitjançant personatges animats.

Jugant amb el nom del programa, les seccions són les de zona deportiva, zona fashion (cultura i espectacles), zona aventura i zona tecnològica (ciència i tecnologia).

No aprofundeixen gaire en els temes, surt una petita pantalla amb un vídeo i els “presentadors” fan un petit resum sobre el fet/ esdeveniment/ activitat...

Té una duració de cin minuts. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada